مواد لازم برای 8 نفر:
- برنج 3 پیمانه
- بادمجان یك كیلوگرم
- گوشت چرخكرده 250 گرم
- پیاز یك عدد (خلالی خرد شود)
- زرده تخممرغ 3 عدد
- ماست 4 قاشق سوپخوری
- زعفران ساییده شده یك قاشق چایخوری
- نمك و فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه یك قاشق چایخوری
- روغن مایع مخصوص سرخكردن به مقدار كافی
- كره 50 گرم
طرز تهیه:
ابتدا بادمجانها را بشویید و پوست بكنید. سپس به صورت حلقهای ببرید و كمی نمك روی آن بپاشید.
در تابهای مقداری روغن مخصوص سرخكردن بریزید و بادمجانها را در آن سرخ كنید. پس از سرخشدن هر دو طرف بادمجانها، آنها را به ظرف دیگری منتقل كنید.
پیاز خردشده را نیز داخل تابه دیگری سرخ كنید تا طلایی رنگ شود. بعد زردچوبه را به آن اضافه كنید و همراه پیاز كمی تفت دهید.
پس از آن، گوشت چرخكرده را همراه كمی نمك و فلفل به پیازداغ بیفزایید. این مخلوط را روی شعله متوسط اجاقگاز قرار دهید و آنقدر هم بزنید تا گوشت، تفت داده شده و همزمان بپزد.
نكته: برای آنكه گوشت زودتر بپزد، در ظرف را بگذارید.
از طرف دیگر، قابلمه متوسطی را تا نیمه از آب پر كنید و پس از اضافهكردن كمی نمك به آن، روی حرارت اجاقگاز بگذارید تا به جوش آید.
سپس برنجی را كه 3-2 ساعت پیش خیس كرده بودید، داخل آب درحال جوش بریزید و چند دقیقه حرارت زیاد بدهید تا همراه با آب بجوشد.پس از گذشت مدت زمان لازم، آن را آبكش كنید. برنج آبكششده را كنار بگذارید.
حالا زردههای تخممرغ، زعفران و ماست را در كاسه بزرگی بریزید و خوب هم بزنید؛ سپس برنج آبكششده را به این مواد اضافه كرده و خوب با آن مخلوط كنید.داخل یك تابه گرد نسوز كمی روغن بریزید و نیمی از برنج را در آن بریزید.
حالا بادمجانهای حلقهشده را روی برنج بچینید و آنها را با لایهای از گوشت چرخكرده سرخشده بپوشانید.
در پایان باقیمانده برنج را روی گوشت بریزید و با قاشق سطح آن را صاف كنید.پیش از دمكردن برنج، با انتهای دسته قاشق چند سوراخ داخل آن ایجاد كنید و سپس كره آب شده را روی سطح برنج بریزید، در ظرف را گذاشته و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید.
پس از گذشت حدود 15 دقیقه دمكنی را روی تابه قرار دهید و بگذارید تا تهچین بهطور كامل دم بكشد.
نظرات شما عزیزان: